Продължават строителните дейности по северното платно на ул. Филип Кутев“  в

...
Продължават строителните дейности по северното платно на ул. Филип Кутев“  в
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова и зам.-кметът Джоргов провериха строителните дейности по изграждането на ул. „Филип Кутев“

Продължават строителните действия по северното платно на ул. „ Филип Кутев “  в сектора от  ул. „ Атанас Дуков “ до ул. „ Сребърна “.

Трасето е с дължина от 600 метра и към момента е построена подземната инфраструктура – канали, тръбна и ел. мрежа, отводняване. Извършена е реорганизация на съществуващия газопровод. Успоредно с улицата се извършва корекция на река Драгалевска и реорганизация на мостовото оборудване. При подобаващи метеорологични условия през идната година ще бъде положен и последният износващ слой асфалт в сектора, ще се изградят тротоарите, дружно с осветлението и озеленяването.

Изграждането на южното платно на бул. „ Филип Кутев “ от бул. „ Черни връх “ до ул. „ Сребърна “ ще стартира напролет. През това време движението ще се прави по две ленти в посока по новоизграденото северно платно.

Строителните действия на новия сектор от ул. „ Филип Кутев “ започнаха след осъществяването на първия стадий от улицата сред ул. „ Атанас Дуков “ до ул. „ Сребърна “. Ул. „ Филип Кутев “ дружно с бул. „ Тодор Каблешков “ са част от вътрешния градски кръг, който Столична община поетапно построява като един от стратегическите обекти, заложени в програмата на кмета Йорданка Фандъкова.

Улицата ще бъде с две нови пътни платна за придвижване и тротоари.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР